Top Marine ehitab Rootsi Kuninglikule Jahtklubile Läänemere prestiižseima purjeregati ujuvkaid

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline peaks hakkama välja nägema Haven Kakumäe sadam.
Selline peaks hakkama välja nägema Haven Kakumäe sadam. Foto: Haven Kakumäe

Näpil tegutsev Top Marine OÜ valiti kolmeks aastaks Rootsi Kuningliku Jahtklubi korraldatava purjeregati ÅF Offshore Race ujuvkaide tarnijaks.

Top Marine juhataja Andry Prodeli sõnul paigaldatakse Stockholmis kuningalossi vastas asuvale Skeppsholmeni saarele viis ujuvkaid 260 jahile. Ujuvkaide kogupikkus on 500 meetrit.

Tööde valmimine ja ujuvkaide paigaldus on kavandatud purjeregati alguseks juuni lõpus.

Prodeli sõnul alustas Top Marine sügisel Rootsis koostööd uue edasimüüjaga ning hanke võit märgib mõlemale poolele eduka koostöö algust.

"Hankel osales palju tuntud tegijaid, seal hulgas ka kogu maailmas tuntud kaiehitajad. Top Marinele on suur tunnustus, et järjekordne maailmaklassi sadam usaldab meie välja töötatud tooteid ja kvaliteeti. Hankevõit kinnitab, et toodame ja paigaldame maailma tipptasemel ujuvkaisid," rääkis Prodel.

Top Marinel on lisaks käsil mitmeid põnevaid objekte kogu Läänemere piirkonnas. Eestis on lõpusirgel ujuvkaide paigaldustööd Haven Kakumäe jahisadamas. Läänemere piirkonna viimaste aastate suurim, paljude erilahendustega ja ligi 1,2-kilomeetrise mahuga ujuvkaide objekt valmib 1. maiks.

Huvitav objekt on Top Marinel käsil ka Soomes, kus rajatakse Espoo Keilaniemi ujuvat veespordikeskust. 100-meetrise läbimõõduga ujuvsaarele paigaldatakse majad, millesse rajatakse näiteks varustuse laenutus, kohvik. Veespordipark on edaspidi nähtav ka kiirteel Helsingist Hanko poole sõitjatele.

Lätis taastatakse Läti vabariigi 100. sünnipäevaks ujuvkai kujul Ogre linna sümboliks olnud ajalooline sild üle Ogre jõe. Aastaid oli viimaks lagunenud ülekäigusild kohalikele armastatud vaba aja veetmise paik. Ajaloolise väljanägemisega ujuvkai pidulik taasavamine toimub 4. mail, Läti vabariigi taasiseseisvumispäeval.

Top Marine OÜ on Eesti juhtiv ujuvate lahenduste pakkuja, mis on ujuvkaide baasil ehitanud sadamaid kõikjal Eestis – muu hulgas Vanasadama jahisadama, Heltermaa sadama, Kuressaare sadama, Kalevi Jahtklubi, Kärdla sadama, Pärnu Jahtklubi.

Lisaks on ettevõte eksportinud kaisid teistesse Läänemere maadesse, Venemaale, Valgevenesse ja Jaapanisse.

Viimaste aastate tähtsamaid töid on Lätis Kipsala saarele rajatud uus jahisadam Riga City Marina.

2014. aasta ettevõtluskonkursil valiti Top Marine OÜ aasta ettevõtteks ja aasta eksportööriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles