Kadri Simson allkirjastas geoloogiateenistuse asutamise käskkirja

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geoloogiateenistuse võimaliku asupaigana on kõne all olnud maavalitsuse hoone.
Geoloogiateenistuse võimaliku asupaigana on kõne all olnud maavalitsuse hoone. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas neljapäeval käskkirja, millega luuakse alates 2018. aasta 1. jaanuarist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hallatav riigiasutus Eesti geoloogiateenistus.

Eesti geoloogiateenistuse põhiülesanneteks on geoloogiline kaardistamine, maapõuealaste andmepankade pidamine, hüdrogeoloogiline seire, rannikute ja seismoseire geoloogia valdkonna uuringute teostamine, kompetentsuse arendamine ning valitsusele ettepanekute tegemine maapõue uurimise ja kasutamise valdkonnas.

Ühtlasi volitas minister ministeeriumi kantslerit korraldama avaliku konkursi teenistusele juhi leidmiseks. Geoloogiateenistus saab endale kaheksaliikmelise alalise nõukogu, kuhu hakkavad kuuluma ministeeriumite, teadlaskonna ja tööandjate esindajad.

Geoloogiateenistus hakkab asuma Rakveres, võimaliku asupaigana on kaalumisel olnud maavalitsuse hoone. Kokku hakkab uues teenistuses tööle 50 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles