Tapa kaitseväelinnaku sarikapidu märgib ehituse jõudmist uude etappi

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kasarm Tapal.
Uus kasarm Tapal. Foto: Kaitsevägi

Tapa kaitseväelinnakus märgitakse teisipäeval kell 11 algava sarikapeoga linnaku laienduse jõudmist järgmisesse etappi.

Linnaku laiendus on kaitsevaldkonna viimase aastakümne suuremaid ehitusprojekte, mis on nii mahult kui ka komplitseerituselt võrreldav Ämari lennubaasi ehitusega. Tapa kaitseväelinnakus on valmimas 16 hoonet, kus on kokku 37 000 ruutmeetrit pinda.

Valmivate ehitiste seas on Eesti suurim toitlustuskompleks, kolm kasarmut, kuus hooldus- ja õppehalli, viis varjualust, lisaks alajaam ja pesula, samuti teed ja platsid. Kasarmutes on igaühes 300 majutuskohta ning 30 töökohta, sööklas on võimalik toitlustada päevas 3200 inimest.

Hooned valmivad peamiselt augustis ja septembris, viimane ehitis peab valmis olema oktoobriks. Lisaks ehitatavatele hoonetele valmib aprillis liitlasüksuste tarbeks konteinerlinnak, kus hakkab paiknema üle 100 staabi-, meditsiini- ja toetuskonteineri. Kokku on sügisel Tapa sõjaväelinnakus kaheksa kasarmut, millest kolm läheb liitlaste käsutusse.

Ehitustegevus Tapa sõjaväelinnakus jätkub 2018. aastal, mil valmivad veel kaks kasarmut ning toetusrajatised väljaõppeks ja tehnika hoolduseks.

1. jalaväebrigaadi baasiks olev Tapa kaitseväelinnak on tänu arendusele kujunemas kaitseväe soomusmanöövervõime arendamise keskuseks. Tapale kolib ümber elukutselistest kaitseväelastest koosnev scouts-pataljon, kelle relvastusse on juba hakatud võtma moodsaid jalaväe lahingumasinaid CV90. Tapal paiknevad ka Eestis asuva NATO pataljoni lahingugrupi üksused. Täiendavate võimekuste ja üksuste jaoks ongi tarvis rajada taristu, mis vastaks nende vajadustele.

Kell 11 algaval tseremoonial osalevad kaitseminister Margus Tsahkna ja Eestisse saabunud liitlaste kontingendi esindaja kolonel Giles Harris. Tapa sõjaväelinnakut ehitavad Nordecon AS ja AS Merko Ehitus. Sarikapidu on traditsioon, millega tellija näitab ehitajale, et on senise tööga rahul ning ehitaja võib töö lõpule viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles