Loodav geoloogiateenistus tuuakse Rakverre

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere kesklinn.
Rakvere kesklinn. Foto: Meelis Meilbaum

Minister Kadri Simson allkirjastas käskkirja, millega luuakse alates tuleva aasta 1. jaanuarist majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi hallatav riigiasutus Eesti Geoloogiateenistus, mis hakkab asuma Rakveres.

Eesti Geoloogiateenistuse põhiülesanded on geoloogiline kaardistamine, maapõue andmepankade pidamine, hüdrogeoloogiline seire, rannikute ja seismoseire geoloogia valdkonna uuringute tegemine, kompetentsuse arendamine ning ettepanekud valitsusele maapõue uurimise ja kasutamise valdkonnas.

Ühtlasi volitas minister ministeeriumi kantslerit korraldama teenistusele juhi leidmiseks avalik konkurss. Geoloogiateenistus saab endale kaheksaliikmelise alalise nõukogu, kuhu hakkavad kuuluma ministeeriumite, teadlaskonna ja tööandjate esindajad.

Uues teenistuses hakkab tööle 50 inimest.

Valitsus plaanib riigiasutused Tallinnast ära kolida. Riigikogu keskerakonna fraktsiooni esimehe Kersti Sarapuu sõnul võib kogu riik saada kasu üle Eesti laiali jagatavast tuhandest töökohast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles