Päästeamet kontrollib aprillis Lääne-Virumaa ettevõtteid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Päästeameti Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo plaanib aprilli viimasel nädalal reidi Lääne-Virumaa ja Ida-Virumaa puiduettevõtetes ja metallitööstustes.

Reidi eesmärk puiduettevõtetes on kontrollida põlevmaterjalide ladustamist territooriumil, materjalide ladustamist hoones, evakuatsiooniteede läbitavust ning esmaste tulekustutusvahendite olemasolu. Metallitööstustes on tähelepanu suunatud evakuatsiooniteedele, esmastele tulekustutusvahenditele ning sellele, kuidas on tagatud ohutus tuletöö kohtades. Kui inspektorile jääb silma ka teisi tuleohutusrikkumisi, siis kindlasti pööratakse tähelepanu ka nendele.

„Me oleme puidu- ja metallitööstuse ettevõtetes kontrolle teinud, kuid selliseid reide pole varem korraldanud," ütles Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo nõunik Maarika Kõiv, lisades, et inspektorid oma tulekust ettevõtete juhtkonda ei teavita.

„Kuna tavapäraselt on ikka nii, et enne objekti kontrollimist teavitab inspektor enda tulekust, kõrvaldatakse enamasti tuleohutusrikkumised selleks ajaks. Meie reidi eesmärk on siiski see, et tahame saada ülevaadet reaalsest olukorrast," ütles Maarika Kõiv. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles