"Teeme ära!" meeskond hakkas heakorratalgutel osalejaile passe väljastama

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Sallas.
Talgud Sallas. Foto: Asso Sikkar

Pühapäevast alates saab hoo sisse "Teeme ära!" talgupäeval osalejatele talguhundi passide väljastamine.

Kõik "Teeme ära!" talgupäeval osalevad inimesed, kes on registreerinud end talguveebis, saavad endale ametlikult talguhundi passi – talgupäeval kaasalöömist tähistava tunnuskirja, mis avab ühtlasi juurdepääsu talgupäeva partnerite eripakkumistele. Pühapäeva hommikuse seisuga oli talguveebi kirja pandud juba üle 1600 talgu rohkem kui 15 000 talgulisega, teatasid heakorratalgute korraldajad.

Kõik on jätkuvalt oodatud maikuu esimesel laupäeval peetaval "Teeme ära!" talgupäeval talguid korraldama või end talgulisena kirja panema aadressil www.teemeara.ee .

"Talguid on talguveebis juba sedavõrd palju, et igaühele leidub osalemiseks kindlasti sobivaid talguid, olgu siis tema huvidest, oskustest või asukohast lähtuvalt," ütles "Teeme ära!" talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse liige Tarmo Tüür.

Talguhundi passi saamise juhised ja partnerite tänavused eripakkumised leiab talguveebist.

Tema sõnul on talguveebis juba sedavõrd põnevaid talgupaiku ja -töid, et tegusa päeva saavad endale planeerida nii kogenud talguhundid kui ka esimest korda talgupäeval kaasa lüüa soovivad huvilised.

Talguhundi pass, millega "Teeme ära!" talgupäeva meeskond soovib tänada ja tunnustada kõiki aktiivseid eestimaalasi – nii talgujuhte kui ka talgulisi –, aitab kaasa talgupäeva õnnestumisele tänu talgupäeva partnerite panusele. Juba kolmandat aastat saavad kõik talgulised endale talguhundi passi, kui registreerivad end "Teeme ära!" kodulehel talgutel osalejana.

Talguhundi passi saamise juhised ja partnerite tänavused eripakkumised leiab talguveebist. Näiteks on passi omanikele terve talgunädala vältel ehk 29. aprillist kuni 7. maini kõigil Elroni rongidel ja Simple Express bussiliinidel sõit poole hinnaga.

Aktiivselt jätkub ka "Teeme ära!" talgupäeva stardipakettide saatmine talgujuhtidele, kes on oma talgud veebis registreerinud. Jätkuvalt saab kirja panna ka talguid, samuti registreerida end talgulisena.

Talgute registreerimine algas  15. märtsil ning on avatud mai alguseni. Eelmisel aastal korraldati üle Eesti 1986 talgut, millest võttis osa 44 372 inimest ehk 3,4 protsenti eestimaalastest.

Talgupäeva korraldavad Eestimaa Looduse Fond, külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Partneritena löövad kaasa SA Kodanikuühiskonna Sihtkapital, päästeamet, Lipuvabrik, Tamrex, Vizeum, XII noorte laulu- ja tantsupeo korraldustoimkond, Itella SmartPOST, Nordic Hotel Forum ja teised. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles