Pühapäeval vaadeldakse võistu linnalinde

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinikael-pardid Rakveres.
Sinikael-pardid Rakveres. Foto: Eva Klaas

Pühapäeval, 27. märtsil toimub igakevadine linnadevaheline linnuvõistlus, mida korraldab tänavu oma 90. juubelit tähistav Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ).

Linnadevahelisest linnuvõistlusest oodatakse osa võtma kõiki huvilisi.

Selleks tuleb vaid moodustada 2-5 liikmeline võistkond ning 27. märtsi varahommikul mõnes linnas linnuretkele minna.

Nagu ka ürituse nimi viitab, siis arvesse lähevad üksnes need sulelised, keda vaadeldi linnapiiridest lahkumata.

Oma võistlustulemused palub Eesti ornitoloogiaühing edastada juba 27. märtsil hiljemalt kell 16  e-posti aadressile tarvo.valker@gmail.com .

Kirja tuleb panna vaatlejate nimed, linna nimi ning vaadeldud linnuliikide nimekiri.

Ettevõtmise eesmärgiks on juhtida inimeste tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ning alanud rändlindude saabumisele.

Eelmisel kevadel kohati meie linnades koguni 100 linnuliiki, mis näitab ilmekalt kui suur on tegelikult linnakeskkonnas leiduv liigirikkus. Muuhulgas on ürituste käigus linnades vaadeldud selliseid loodusmaastikega seotud linde nagu valgselg-kirjurähn, hallpea-rähn, värbkakk, laanepüü ja teder.

Linnadevahelise linnuvõistluse traditsioon sai alguse 2002. aastal, kui linnakeskkonnas toimuvat linnuvaatlust hakati korraldama Haapsalus. Huvi ettevõtmise vastu on iga kevadega kasvanud ning möödunud aastal vaadeldi linde juba 16 erinevas Eestimaa linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles