Oleg Gross: limonaadimaks lööb vaesema inimese rahakoti pihta

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Gross
Oleg Gross Foto: Arvet Mägi

Suurärimees Oleg Gross on veendunud, et valitsuse kehtestatud nn limonaadimaks mõjutab eelkõige väiksema sissetulekuga inimesi ning paljulapselisi peresid.

“Eks nende lapsed tahavad ka magusat jooki, rahakott aga naturaalset mahla osta ei luba,” rääkis Gross. “Nii ostetaksegi odavamat limonaadi,” lisas ta.

Grossi sõnul on selge, et rafineeritud valge suhkur on mürk, kuid magustatud karastusjookidele maksu kehtestamist ta siiski õigeks ei pea. “Ja iseasi on ka see, kui palju tegelikult sellest maksust üldse raha laekuma hakkab, sest numbrid, mis välja käidud, põhinevad ju praegusel tegelikul müügil,” rääkis ta.

Ka oletas Oleg Gross, et lisaks alkoholile hakatakse Lätist ka limonaadi ning maitsevett tooma. “Eks Põhja-Eestit puudutab see muidugi vähem, aga kui kaupu, mida naabrite juurest odavam osta, on üha rohkem, hakatakse ka siitkandist rohkem Lätis käima,” arutles ettevõtja.

Gross pakkus ka, et limonaadimaks  paneb paraja põntsu väikestele Lõuna-Eesti maapoodidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles