Reformierakonna volikogu andis uue valitsusliidu sünnile heakskiidu

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur.
Justiitsminister Hanno Pevkur. Foto: Liis Treimann

Laupäeval Tallinnas kogunenud Reformierakonna laiendatud volikogu andis heakskiidu Reformierakonna ja IRLi uue valitsusliidu leppele, teatas Reformierakond.

„Uue valitsusliidu tegevusprogrammiga tahame viia riigieelarve ülejääki hiljemalt aastaks 2014, vähendada ülejärgmisest aastast tööjõumakse ja üldist maksukoormust,“ rääkis Reformierakonna esimees Andrus Ansip.

„Tööga seotud tasemekoolitust ei käsitleta edaspidi erisoodustusena. Aastast 2014 on kokku lepitud seada ülempiir 4000 eurot ületavale töötasu sotsiaalmaksu sellele osale, mis ei sisalda ravikindlustust, kehtestada huviringiraha, et lastel oleksid paremad võimalused spordi- või muu huvitegevusega tegelemiseks ning langetada alates 2015. aastast tulumaksu 20 protsendini,“ tutvustas Andrus uue valitsusliidu leppe sisu.

Samuti näeb uue valitsusliidu tegevuskava ette eri- ja sooduspensionide reformi läbiviimist ja stabiilse pensionikasvu tagamist. Valitsusliit suurendab leppe kohaselt kõigi võimekate noorte võimalusi saada Eestis tasuta kõrgharidust. Vastav seadus võetakse koalitsionileppe kohaselt vastu 2011. aasta jooksul, teatas Reformierekond.

Samuti sisaldub koalitsioonileppes emapensioni kehtestamine 1. jaanuarist 2013, millega väärtustatakse laste üleskasvatamist. Koalitsioonileppe kohaselt kaob alates 1. jaanuarist 2013 kodualune maamaks tiheasustusega piirkonnas kruntidelt 1500 ruutmeetri ulatuses ja hajaasutusega piirkonnas kuni kahe hektari ulatuses.

Reformierakonna ministrikandidaadid on: peaminister Andrus Ansip, rahandusminister Jürgen Ligi, välisminister Urmas Paet, justiitsminister Kristen Michal, keskkonnaminister Keit Pentus, sotsiaalminister Hanno Pevkur, kultuuriminister Rein Lang. Ministrikohtade jaotus uues valitsuses võrreldes senisega ei muutu.

Reformierakond soovib näha Riigikogu esimese aseesimehe kohal Laine Jänest, majanduskomisjoni esimehena Kaja Kallast, kultuurikomisjoni esimehena Urmas Klaasi, Euroopa Liidu Asjade komisjoni juhina Taavi Rõivast, põhiseaduskomisjoni esimehena Rait Marustet, julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni esimehena Peep Aru ja riigikaitsekomisjoni esimehena Mati Raidmad.

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe kandidaat on Jaanus Tamkivi, aseesimeeste kandidaadid on Remo Holsmer ja Valdo Randpere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles