Mart Laar: IRL täidab valitsuses lepingu valijatega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi esimees Mart Laar saab uues valitsuses kaitseministriks.
IRLi esimees Mart Laar saab uues valitsuses kaitseministriks. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Mart Laar ütles täna erakonna volikogu istungil enne koalitsioonilepingu heakskiitmist, et erakond läheb valitsusse täitma lepingut valijatega.

"IRL täidab lepingu valijatega - tasuta kõrgharidus, emapension ja väikemad kodukulud on järgmise valitsuse selged sihid," lausus Laar.

Ta meenutas, et vastavalt valijatega sõlmitud lepingule on IRLi ülesanne viia eelarve tasakaalu ja luua võimalused uueks majanduskasvuks, et luua uusi töökohti ja tõsta elatustaset. "Valitsusliit loob kõigile võimekatele noortele võimaluse saada Eestis tasuta kõrgharidust. Vastav seadus võetakse koalitsionileppe kohaselt vastu 2011. aasta jooksul," ütles Laar.

"Selleks, et väärtustada mitte ainult laste sünnitamist vaid ka kasvatamist, viime sisse emapensioni — ikka selleks, et meid oleks siin Eestimaal rohkem." Koalitsioonileppe kohaselt kehtestatakse emapension 1. jaanuarist 2013.

Mart Laar ütles, et on rahul, et sündiv IRLi ja Reformierakonna valitsusliit panustab haridusse, iibesse ja inimeste toimetulekusse.

Koalitsioonileppe kohaselt kaob alates 1. jaanuarist 2013 kodualune maamaks tiheasustusega piirkonnas kruntidelt 1500 ruutmeetri ulatuses ja hajaasutusega piirkonnas kuni kahe hektari ulatuses. Vastav seadus võetakse vastu 2011. aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles