Homme süüdatakse Ebaveres mälestuslõke Lennart Meri auks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõke Ebavere mäel president Lennart Meri mälestuseks.
Lõke Ebavere mäel president Lennart Meri mälestuseks. Foto: Marju Metsman

Homme , 29. märtsil algusega kell 18 tähistatakse Ebavere tervisespordikeskuse juures kirjaniku, diplomaadi ning taasiseseisvunud Eesti vabariigi esimese presidendi Lennart Meri (29. märts 1929-14. märts 2006) 82. sünniaastapäeva.

Ürituse korraldajad MTÜ Pandivere Arendus- ja Inkubatsioonikeskuse (PAIK) esindajad ja Tarapita tantsuseltsi rahvatantsijad süütavad mälestuslõkke Kaali meteoriidi lennujoonel Lennart Meri sünniaastapäeva auks, ühinedes sellega Velise Hariduse ja Kultuuri Seltsi üleskutsega.

PAIKi juhatuse esimees Aivar Niinemägi räägib Kaali meteoriidi – Tarapita tuleteest Väike-Maarja Kaarmalt Saaremaale Kaarmale.  

Samas asutatakse ka Tarapita tantsuselts koos tantsuõpetaja Maie Oravaga, kes loeb ette tantsuvande. Esinevad Väike-Maarja gümnaasiumi 10.-12. klassi õpilased-rahvatantsijad  Egne Liivalaidi juhendamisel. Tantsitakse ühistantsu, mekitakse katsikupulli ja mõdu.

Ebavere tervisespordikeskuse saalis vaadatakse filmide Lennart Merist ja tema töödest.   Üritusele on oodatud kõik huvilised.   

Märgutulede süütamise traditsiooni algatasid viis aastat tagasi PAIKi  juht Aivar Niinemägi, Väike-Maarja jvallavalitsus ja Kaarma vallavalitsus Saaremaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles