Virumaa Muuseumide objekte külastab kevadel üle 12 000 noore

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Politseimuuseum.
Eesti Politseimuuseum. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

15. maist 10. juunini on Virumaa Muuseumides tavapärane koolinoorte hooaeg. Palmse mõisas, Rakvere linnuses ja politseimuuseumis on kiire aeg, sest vastu tuleb võtta üle 12 000 rõõmsameelse ja teotahtelise noore. 

Palmse mõisa programmid teeb tänavusel aastal eriliseks nendega seotud teatrietendus “Kaera Jaan ja kadunud lambad”, mille on lavastanud Ivo Eensalu.  

Palju mängulusti pakub mõisa uus lasteprogramm “Mõisalaste murumängud” selles sisalduvate lustlike murumängudega, mida mängisid lapsed juba mõisaajal. 

“Oleme seekord ühendanud ühte paketti kõik, mis lastele kevadisel väljasõidul rõõmu võiks pakkuda: meeleoluka programmi, kus saab palju mürada ja uusi oskusi õppida, pikniku mõisaõuel ja spetsiaalselt lastele loodud teatrietenduse,” rääkis Palmse mõisa direktor Maie Urbas. 

Kõige populaarsemad programmid Rakvere linnuses on “Keskaegne seiklus”, kus noored saavad osa 16. sajandi eluolust, ja “Varanduse jaht” , mille käigus leitakse linnusesse peidetud varandus.

“Programmid on koostatud just nii, et noored saaksid osaleda ajalooõppes seikluse ja mängu kaudu,” lisas linnuse juht Kaidu Tiirik.

Oma spiooni- ja salakuulaja oskusi saab rakendada politseimuuseumi populaarseimas programmis “Spioonid ja salakuulajad”. Ennetustöö valdkonda kuulub programm “Liikluspolitseiniku kannul” ning põnevust ja närvikõdi pakub “Eriüksus”.

Politseimuusemi juhi Andrus Eesmaa sõnul sai eriüksuse programmi tarbeks loodud päris uus interaktiivne laskeala, kus saab nautida ka seintel olevat noortepärast tänavakunsti. 

“Koolinoorte periood on meile väga tähtis suve- ja jõuluhooaja kõrval. Koolinoorte hooaja edukas kordaminek tagab meile edu ka suvehooajal. “ lisas Virumaa Muuseumide juht Ants Leemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles