Prügistamise hooaeg on käima läinud

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügi.
Prügi. Foto: Anneli Kivisaar

Vihula valla arendusnõunik Anneli Kivisaar sõidab igal hommikul mööda Koljaku-Palmse teed Võsule vallamajja tööle ja mõni aeg tagasi avastas sealtsamast tee äärest, Muike karjääri viiva tee otsast, suure koguse olmeprügi. Seal olid näiteks mähkmed, pudelid, trimmerijõhvi karp, riided.

“Ilmselt oli prügi kilekoti sees, aga nüüd on metsloomad selle laiali vedanud,” ütles Kivisaar, kes oli märganud prahi hulgas ka pabereid, mis võisid olla tšekid, aga selle kindlaks tegemiseks ta paljakäsi rämpsu sees sorima ei hakanud.

Samas märkis Kivisaar, et mõni aeg tagasi oli samasse kohta ilusa männimetsa alla toodud kolm suurt kilekotti, mis võisid sisaldada kevadist aiasodi. Praeguseks on need kotid kadunud.

Risustatud metsaalusest teavitas Vihula valla keskkonnaametnik ka RMK-d, kellele maa kuulub.

Kivisaar ütles, et kui homme õhtuks ei ole prügi kokku korjatud, paneb ta kindad kätte ja läheb seda ise koristama.

Kevad olevatki tema sõnul aeg, mil metsaaluseid järjest rohkem prügistama hakatakse – ja mida suve poole, seda hullemaks asi läheb.

Prügi Koljaku-Palmse tee ääres metsa all.
Prügi Koljaku-Palmse tee ääres metsa all. Foto: Anneli Kivisaar
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles