Metsik Lääs jõudis Sõmerule

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud pühapäeval oli Sõmeru keskusehoone tõeline saloon, sest toimus III Virumaa naisrahvatantsurühmade päev, millest võttis osa kümme naisrühma Ida- ja Lääne-Virumaalt.

Päeva teema oli “Metsik Lääs”. Päev varem peetud kaktusesõprade kokkutulekust oli jäänud preeria teemaga sobivaid isendeid lavakaunistusekski.

Iga esinemisnumbrit hindas neljaliikmeline žürii, kuhu kuulusid Haljala tantsuõpetaja Eleri Aitman, Sõmeru pikaaegne tantsupedagoog Malle Tiinas, Pilvi Lepiksoo rahvakultuurikeskusest ning ansambli Törts pillimees Aare Hein.

“Päev oli rõõmurohke ja näitas rahvatantsijate tublidust. Lisaks rahvatantsule on tore aeg-ajalt teha midagi päris teistsugust ja tunda sellest suurt rõõmu,” ütles Sõmeru vallavalitsuse kultuurispetsialist Annika Aasa.

Palju oli huvitavaid tantse, kuid võidukarika viis koju kõige enam eri tantsuelemente kasutanud MTÜ Võhma Seltsimaja naisrühm Krõtake, kelle korraldada on ka järgmine tantsupäev. Eripreemia, stiilseima rühma tiitli, pälvis Tammiku naisrühm Ida-Virumaalt ning preeriaroosi ehk kõige silmapaistvama tantsija tiitli sai Katre-Liis Jaroska Sonda naisrühmast. Ta oli väljapeetult oma rollis peo algusest lõpuni ning nautis seda väga.

Kolm aastat tagasi Tamsalu tantsijate ellu kutsutud võistutantsimine jõudis Sõmerule Ida-Virumaalt, kui koju toodi võidukarikas tantsupäevalt “Pidu kolhoosis”.

Lisaks kohustuslikule võistutantsimisele sai kaasa lüüa töötubades, vihtuda kantritantsu ansambli Detail lugude saatel, kontrollida teadmisi viktoriinis ja nautida tantsurühma Flamante etteasteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles