Galerii: talgud Tapa rongijaamas

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel talgupäeval “Teeme ära!” koristati Tapa vaksali ruumid, et seal saaks augustis korraldada nostalgiahõngulise kogukonnaprojekti “Tapa rongijaama elluärkamine” ja teisi üritusi.

Kuigi esialgu oli talgutöödeks kavandatud terve päev, sai kõik vajalik tehtud juba pooleteise tunniga, sest talgud kujunesid rahvarohkeks. Osalejaid oli üle kahekümne.

Kõikvõimalikust sodist puhastati endise vaksali põrandad nii esimesel kui teisel korrusel. Palju oli ehitusprahti, kokku said korjatud klaasikillud.

Talgujuht Ade Piht pidas meeldivaks, et inimesed kodust välja tulid ning talgutel kaasa lõid.

Eelkõige võeti talgupäev ette, pidades silmas augustis toimuvat nostalgiahõngulist kogukonnaprojekti  "Tapa rongijaama elluärkamine". Ettevõtmist veab rühma Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengeid koondav MTÜ Rabarebased, kelle eesmärgiks on Tapa raudteejaam taaselustada üheks ööpäevaks nii, nagu see oli selle hiilgeajal 1980. aastatel.

Aga tulemas on ka teisi ettevõtmisi. Peagi, 17. mail esineb endises jaamahoones Tapa Valla Mandoliiniorkester. 20. mail aga toimub seal muuseumiööle pühendatud üritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles