Täna algavad Eesti lasteaedades rahuloluküsitlused

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Täna algavad Eesti lasteaedades rahuloluküsitlused, millega kogutakse tagasisidet lasteaia töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ning lastevanemate rahulolu kohta lasteaiaga. Küsitlused kestavad 28. maini, tulemuste raportid valmivad oktoobri lõpuks.

SA Innove uuringute ja arenduskeskuse juhataja Aimi Püüa sõnul kasutatakse küsimustikega kogutud andmeid lasteaedadele tagasiside andmiseks nende töö- ja õpikeskkonna kvaliteedi ning lastevanemate lasteaiaga rahulolu kohta.  "Küsitluste läbiviimise eesmärgiks on mitmekesistada alushariduse õppe kvaliteedi kohta saadavat tagasisidet ning luua võimalused heaolu ja toimetuleku jälgimiseks ja arendamiseks lasteaedades," sõnas ta.

Oktoobri lõpus saavad kõik lasteaiad tulemusi kajastavad raportid. Tagasisides kõrvutatakse osapoolte hinnanguid ning konkreetse lasteaia tulemusi kõigi lasteaedade tulemustega. Tagasiside on mõeldud lasteaedade juhtkonnale, õpetajatele ja lastevanematele.

Lisaks saavad uuringu raportid kõik omavalitsused nende piirkonna lasteaedade heaolu teadvustamiseks.

Lasteaedades tehtavad rahuloluküsitlused on üks osa kogu haridussüsteemi rahuloluküsitlustest. Märtsis küsitleti üldhariduskoolide õpilasi, nende vanemaid ja õpetajaid ning sügisel tehakse küsitlus kutsekoolide õpilaste ja õpetajate seas.

Rahuloluküsitlused jätkuvad ka järgmistel aastatel ning edaspidi avalikustatakse lasteaedade, koolide ja kutsekoolide rahulolu üldnäitajad veebikeskkonnas HaridusSilm.

Rahuloluküsitlusi teeb SA Innove koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga. Küsitlused on elektroonsed ning neile saab vastata kolmes keeles: eesti, inglise ja vene keeles.

Õpetajad ja lastevanemad saavad uuringus osalemiseks informatsiooni enda lasteaiast. Sihtasutus Innove edendab üld- ja kutsehariduse valdkonda, pakub üleeestilise Rajaleidja võrgustiku kaudu karjääri- ja õppenõustamisteenuseid ning vahendab Euroopa Liidu toetusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles