Kultuurikomisjon külastab Rakvere ametikooli

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere ametikool.
Rakvere ametikool. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Riigikogu kultuurikomisjon külastab täna Rakvere ametikooli, et tutvuda kutsekooli õppekorraldusega ning arutada koostööd ettevõtjatega kutseõppurite praktika korraldamisel ja töölevõtmisel.

"Kultuurikomisjon valmistub kutsehariduse aruteluks riiklikult tähtsa küsimusena riigikogus 18. mail. Seepärast peame oluliseks kohapeal uurida praktilisi küsimusi ja kitsaskohti, mida kutsekoolides tuleb lahendada," ütles kultuurikomisjoni esimees Aadu Must.

Kultuurikomisjoni liikme Krista Aru hinnangul on kutsekoolid nüüdisaegse aparatuuriga hästi varustatud ja valmis ehitatud, kuid riik peaks loodud tingimusi mitmekülgsemalt kasutama. "Kutseharidus ei vasta tegeliku elu vajadustele, sest meie endi tekitatud bürokraatia ei luba muutustele kiiresti reageerida. Peame rohkem usaldama ettevõtjaid ja tööandjaid ning vastama nende ootustele," ütles Aru ning lisas, et kutseharidust peab väärtustama ja tunnustama võrdselt gümnaasiumiharidusega.

Eestis on 33 kutseõppeasutust, neist 26 riigikooli, neli erakooli ning kolm kohaliku omavalitsuse kooli. Kutseõppes õpib ligi 25 000 õpilast.

Kultuurikomisjon kohtub täna kell 16 Rakvere ametikooli direktori Kuno Rooba, Eesti Kutseõppe Edendamise Ühingu ning ettevõtete Top Marine OÜ ja Jeld-Wen Eesti AS-i esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles