Tapale rajati ajutine helikopterite tugibaas

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadtormil osalevad õhuväelased rajasid Tapa sõjaväelinnakusse ajutise helikopterite tugibaasi, kus hakkavad baseeruma kopterid Robinson R-44 ning kütusevarusid täiendamas käima USA kopterid Black Hawk ja Apache.

"Õppelahingute lähikonda rajatud ajutine lennubaas võimaldab lennuüksustel kiiremini ja paindlikumalt maaväeüksuste vajadustele reageerida," ütles Ämari lennubaasi ülem kolonelleitnant Ülar Lõhmus. Samuti annab see märkimisväärse kokkuhoiu nii lennuajas kui ka kütuses.

"Kevadtormil osaleb üksteist helikopterit, mille ülesanneteks on maaväe üksuste lahingutegevuse toetamine õhuründevahenditega, vaatlus- ja luurelendudega ning transpordiga," ütles Lõhmus.

Ajutise õhuväe tugibaasiga on seotud ka Poola õhutõrjeüksus, mis on relvastatud keskmaa õhutõrje raketisüsteemiga SA-6 Gainful ning lühimaa raketisüsteemiga SA-8 Gecko.

Ründelennukid harjutavad Kevadtormi ajal Tapal kaitsepositsioonidel oleva õhutõrjeüksuse ründamist.

Kevadtormi lõpuni toimivasse tugibaasi on toodud kopterite hooldustehnika ning lennuoperatsioonideks vajalikud juhtimis- ja sidevahendid. Ümber paiknenud on ka lendurid ning maapealse teenindamise meeskond.

Kevadtorm algas 8. mail, peamiselt harjutavad kaitseväelased Põhja- ja Kirde-Eestis. Õppus lõpeb 26. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles