Põllumehed külvasid Eesti vabariigi 100. aastapäeva auks 134 rukkipõldu

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Andres Pulver
Copy
Eesti 100. sünnipäeva leivategu on saanud alguse. Rukkikuningas, Simuna Ivaxi juhataja Hans Kruusamägi külvas vilja põllule.
Eesti 100. sünnipäeva leivategu on saanud alguse. Rukkikuningas, Simuna Ivaxi juhataja Hans Kruusamägi külvas vilja põllule. Foto: Marianne Loorents

Põllumehed on kirja pannud 134 rukkipõldu, millelt on tänavu sügisel kavas lõigata saak Eesti vabariigi 100. sünnipäeva auks korraldatava aktsiooni “100 rukkipõldu ja miljon juubelileiba Eestile!” raames.

Käimasoleva aktsiooniga teevad põllumehed koos möldrite ja pagaritega Eestile kingituse ning tarbijateni jõuab 2017. aasta uudseviljast valminud Juubelileib.

“Eesti Rukki Selts algatas möödunud aastal Eesti vabariigi 100. aastapäevale pühendatud ülemaalise liikumise, mille eesmärgiks on hoida elus eesti rukkikultuuri, rukki kasvatamise, tarbimise ja aretamise traditsioone, pärandades ka uutele põlvkondadele austuse leiva ja leivavilja vastu. Aktsiooniga tehakse ka omalaadne ja maitsev juubelikingitus Eestile,” ütles Eesti Rukki Seltsi asepresident rukkikuningas Hans Kruusamägi.

Juubelileiva tarvis on üle Eesti rukist külvatud 2526 hektarile, millest peaks kindlasti piisama miljoni juubelileiva küpsetamiseks.

Eelmise aasta 24. augustil korraldasid Eesti Rukki Selts, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja Eesti Põllumeeste Keskliit suure külvipäeva, millest sai ülemaaline rukkiaktsioon alguse. Eesti vabariigi 100. aastapäevale pühendatud esimese rukkipõllu külvas rukkikuningas Hans Kruusamägi Väike-Maarja vallas.

Kõik aktsiooniga liitunud rukkikasvatajad saavad oma juubelipõldude tähistamiseks vastava viida, et ka tarbijad näeksid, kust tuleb Juubelileiva valmistamiseks kasutatav rukis.

Tagasi üles