Mitu postkontorit kolib lähipäevil poodi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Kiltsi ja Vajangu postkontor lõpetavad praegusel kujul tegevuse ning edaspidi hakkavad postiteenuseid osutama ko­halikud kauplused oma lahtiolekuaegadel.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suderi sõnul avatakse Kiltsis frantsiisikontor 1. aprillil ning Vajangul 4. aprillil.

“Mõlemal juhul on lepingupartneriks aktsiaselts RRLektus,” ütles Suder.

Kaup­luses tegut­sevates postipunktides võetakse vastu postisaadetisi, müüakse postmarke, postkaar­te, ümbrikuid ja pakkematerja­le. Lisaks võetakse vastu makseid, rahakaarte ja ajalehtede-ajakirjade tellimusi. Samuti saab kauplusest kätte postipakid.

“Eesti Post tagab koostööpartnerile teenuste osutamiseks vajaliku välja- ja täiendus­õppe,” ütles Inge Suder.

Tamsalu vallavanema Toomas Uudebergi sõnul on posti­ettevõtte otsus eelkõige just emot­sionaalselt raske. “Üks asutus on jälle vähem. Inimesed kasutasid postkontoris pakutavat ning eks see oli ka mõneti sotsiaalse suhtlemise koht,” rääkis Uudeberg.

Vallavanema sõnul on oluli­ne ka see, et vallast kaob taas üks töökoht. Uudeberg ütles, et saab Eesti Postist kui äriettevõttest aru, kuid riigiettevõte peaks vaatama tegevust kui tervikut ning lähtuma peale majanduslike kaalutluste ka ühiskondlikust vajadusest.

Väike-Maar­ja vallavanem Urmas Tamm ütles, et ta ei arva, nagu oleks tavapost­kon­torite sulgemine kõige parem lahendus, kuid kõige täht­sam on, et inimestele postiteenus alles jääb. “Need Kilt­si inimesed, kellega olen rääkinud, olu­list erinevust ei tunneta,” sõnas Tamm.

Tegevuse lõpetab ka Viru-Nigula postkontor, 11. aprillist osutatakse postiteenuseid Õ-kaupluses. Viru-Nigulast saab esimene omavalitsus Lääne-Virus, kus ei ole ühtegi postkon­torit eraldi asutusena. Kuna frantsii­sikontorites ei ole võimalik kasutada postipanka, tuleb sealsetel inimestel lep­pida ka sellega, et su­laraha saab kohapeal välja võtta vaid kord kuus, kui Viru-Nigu­lat külastab Swedbanki pangabuss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles