Kiviõli seikluskeskus arendab atraktsioonide parki

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli seiklusturismi keskus.
Kiviõli seiklusturismi keskus. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Täna algasid Kiviõli vanal tuhamäel suuremahulised arendustööd, mille käigus seni peamiselt suusa- ja motokeskusena tuntud tehismäele rajatakse lastega peredele hulgaliselt suviseid seiklus- ja tervisespordiatraktsioone. Järgmise aasta suvel valmiva projekti ehitusmaksumus on üle 1,5 miljoni euro ning seda kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

"Kesised talved on tinginud vajaduse lisada teenuseid, mida saaks nautida ka teistel aastaaegadel. Laiendasime sesoonsust, võtsime appi suuremahulise maastikukujunduse," ütles Kiviõli seiklusturismi keskuse juhatuse liige Janek Maar. "Lisaks siseturistidele keskendume enam ka välisturistidele ning põnevaid atraktsioone hakkame pakkuma nii suurtele kui ka väikestele – teretulnud on terved pered ja garanteerime, et kõik leiavad endale meelepärast tegevust."

Teenuste puhul on olulisemad ehitushanke raames valmivad objektid tuletõrjeakadeemia, ekskavaatoritega põnevkivikaevandus, postidel kõrgseikluspark, liikluslinnak, eskalaatortõstukiga suvine lumerõngarada ning mänguväljakud ja rattarajad erinevas vanuses lastele.

Taristu asjus muutub keskuse peahoone ümbrus oluliselt tänu suuremahulise maastikukujunduse, parkla, kergliiklusteede ja laohoone ehitusele. Kokku on ehitushanke maksumuseks umbes 1,5 miljonit eurot. Ehituse peatöövõtjaks on Mitt & Perlebach OÜ.

Lõplikult 90 meetri kõrguse tehismäe turismialast potentsiaali ära kasutava projekti tulemusel külastab ennast seiklusmaana positsioneerinud Ida-Virumaad suvehooajal täiendavalt umbes 30 000 külastajat.

Sellele aitavad lisaks unikaalsele keskusele kaasa Tallinna ja Peterburi lähedus, tugevad turismialased koostöövõrgustikud ning teiste atraktiivsete külastusobjektide, nagu Aidu veespordikeskus, Kohtla kaevanduspark, Purtse kindlus ja jahtsadam, lähedus.

Kevad- ja sügishooajal muutub keskus senisest veelgi atraktiivsemaks firmaürituste ning spordi- ja meelelahutussündmuste korraldajatele.

Kiviõli seikluskeskus tunnistati 2013. aastal Eesti parimaks turismiobjektiks ning 2016. aastal parimaks tervisespordirajatiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles