Perearstid soovivad kasutada aasta lõpuks vaid digitaalsaatekirju

Eva Samolberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient näeb saatekirju patsiendiportaalis digilugu.ee. Pilt on illustratiivne.
Patsient näeb saatekirju patsiendiportaalis digilugu.ee. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kui juba praegu väljastab enamik perearste eriarsti vastuvõtule aja broneerimiseks digisaatekirja, siis kaugem eesmärk on, et aasta lõpuks oleksid kõik saatekirjad digitaalsed.

Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul annab digisaatekiri patsiendile kindluse, et saatekiri ei kao ära või unune koju ning ta pääseb õige spetsialisti vastuvõtule õigel ajal õiges kohas.

Digisaatekiri on vajalik eriarsti aja broneerimiseks, välja arvatud erialadel, kus saatekiri ei ole nõutav: silmahaigused, psühhiaatria, günekoloogia ning naha- ja suguhaigused. Eriarstile aega broneerides kontrollitakse digisaatekirja tervise infosüsteemist. Ühe saatekirja alusel saab broneerida ainult ühe eriarsti aja. Patsient näeb saatekirju patsiendiportaalis digilugu.ee.

Sotsiaalministeerium, Eesti Haigekassa, Tervise- ja Heaolu Infosüsteemide Keskus, Eesti Perearstide Selts ja haiglavõrgu haiglad tegutsevad koostöös selle nimel, et 2017. aasta lõpuks oleks perearstide väljastatud saatekirjad digitaalsed. Enamik haiglaid küsib vastuvõtule aja broneerimiseks juba praegu digisaatekirja. Näiteks Põhja-Eesti Regionaalhaigla broneerib alates 1. juunist aegu eriarstile ainult digisaatekirja alusel. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles