Remonditööd mõjutavad reisirongiliiklust

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong.
Rong. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti Raudtee tütarettevõte EVR Infra on alustanud ettevalmistusi jätkamaks aprillis raudtee remonditöid Rail Baltica trassi Tallinn-Tartu liinil. Remonditööd on kavas lõpetada novembris.


Raudtee peateede kapitaalremonti, mille tulemusena reisirongide sõidukiirus suureneb kuni 120 km/h, planeeritakse tänavu läbi viia ligi 20 kilomeetril Tallinna Balti jaama - Ülemiste jaamavahel, Ülemiste jaamas, Lagedi jaamas, Aegviidu jaamas.

Kiltsi- Rakke jaamavahel paigaldatakse uued pikkrööpad.

Lisaks vahetatakse orienteeruvalt 80 pööret Tallinn-Balti, Ülemiste, Lagedi, Raasiku, Aegviidu, Tapa jaamas. Seoses pöörmete paigutuse optimeerimisega osades jaamades, on vajalik ka liiklusjuhtimise süsteemi ümberseadistamine.

Arvestades rongiliikluse säilitamise vajadusega rakendatakse remonditööde tegemiseks kolm korda nädalas orienteeruvalt 12 tunniseid liikluskatkestusi, millede jooksul tuleb plaanitud tööd ära teha.

Peamiselt just pöörmete vahetuseks ja rööpalukkude keevituseks vajalike liikluskatkestuste tõttu ei ole pidevalt võimalik järgida rongide määratud sõidugraafikut.

Kuna eri päevadel ja erinevatel pöörmetel toimuvad liikluskatkestused muudavad rongide läbisõidu võimalusi nimetatud jaamadest, siis pole püsiva sõidugraafiku tagamine remondiperioodil võimalik.

Esmajärjekorras on septembriks kavas kirjeldatud tegevused lõpule viia Ülemiste-Tapa lõigul, mis enamuse liini ulatuses kindlustaks reisirongide stabiilse graafiku.

Samal perioodil toimub piirkonnas ka reisijate ooteplatvormide rekonstrueerimine võimaldamaks uute reisirongide kasutuselevõttu ja jalakäijate tunnelite rajamine Lagedi ja Ülemiste jaamadesse.

Eesti Raudtee loodab reisijate mõistvale suhtumisele ja vabandab võimalike ebamugavuste pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles