Rägavere volikogu kinnitas eelarve viimasel hetkel

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rägavere vallavolikogu kinnitas viimasel hetkel eelarve.
Rägavere vallavolikogu kinnitas viimasel hetkel eelarve. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rägavere vallavolikogu kogunes neljapäeval erakorraliseks istungiks ning võttis vastu valla 2011. aasta eelarve. Tänavuse eelarve suurus on 1 447 914 eurot.


“Üks põhjus, miks me eelarve vastuvõtmise nii hiljaks jätsime, on see, et juhtida tähelepanu sellele, et volikogu laua taha ei tulda niisama istuma, selleks peavad kõik tööd tegema. Valla asjade eest ei vastuta ainult vallavanem, volikogu eesimees või eelarvekomisjoni esimees, vaid kõik volikogu liikmed,” märkis eelarve- ja majanduskomisjoni esimees Arnu Lippasaar.

Volikogu esimees Rene Metsla märkis, et 16. märtsi volikogu istungil kutsus ta volikogu liikmeid 28. märtsiks tegema ettepanekuid.

“Mõnes mõttes oli see inimeste “praadimine”, et nad hakkaksid mõtlema. Ja tuli häid ettepanekuid oma nägemusest vallas,” märkis Rene Metsla. Rägavere vallavolikogusse kuulub üheksa inimest ja neist seitsmelt tuli Metsla sõnul ka ettepanekuid.

“Kui keegi ei oleks hakanud liigutama, oli minul tahtmine asi lõhki lasta ja kui 1. aprilliks ei oleks eelarvet vastu võetud, oleks volikogu laiali läinud,” ütles Rene Metsla.
“Ja kui 28. märtsiks oleks olnud 1-2 ettepanekut, siis järelikult oleks see volikogu koosseis olnudki otsustusvõimetu,” lisas Lippasaar.

Seaduse kohaselt peab omavalitsus võtma vastu eelarve kolme esimese kuu jooksul, juhul kui seda ei ole tehtud, on volikogu koosseis tegutsemisvõimetu.
Rägavere vallavolikogu esimees kutsus volikogu kokku märtsikuu viimaseks päevaks ühepäevase etteteatamisega.

Õiguskantsleri büroo avalike suhete nõunik Jaana Padrik ütles, et Rägavere vallas toimunu õiguslik analüüs võtab aega, kuid tsiteeris kohaliku omavalitsuse korralduse seadust, mis sätestab, et volikogu kokkukutsumisel tuleb kutses ära näidata arutusele tulevad küsimused ja kutse peab olema volikogu liikmetele teatavaks tehtud vähemalt neli päeva enne volikogu istungit. Kutsega koos tehakse volikogu liikmetele kättesaadavaks istungi materjalid.

Volikogu arutab istungi kutses märgitud ja volikogu poolt nõutavas korras ettevalmistatud küsimusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles