Tapal arutati muuseumiööl vaksali tuleviku üle

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel muuseumiööl oli teiste paikade seas hiliste õhtutundideni avatud ka Tapa vaksal, kus arutati tühjana seisva jaamahoone ning selle läheduses asuva veetorni tuleviku üle.
 

Eesti kunstiakadeemia ja Tallinna tehnikaülikooli tudengid tutvustasid oma vaateid, kuidas saaks jaamahoone ja veetorni kasutusele võtta. Samuti toimus avalik arutelu, kus kõik said oma mõtteid väljendada.

Välja pakuti erinevaid variante alates sellest, et raudteejaamas paiknes haldushoone, kus asuks vallavalitsus, aga osutataks ka muid teenuseid, kuni selleni, et vaksalist võiks saada virtuaalmuuseum, kus oleks võimalik tehniliste võimaluste abil kogeda vanu aegu.

Samuti sai mängida lauamänge, hüpata batuudil ning tutvuda tudengite loodud installatsioonidega. Kahel korral vaadati ülekannet Tapa muuseumist ning tutvuti nii Tapa ajalooga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles