Priit Rätsep võitis TOP 200 kolmanda etapi

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Rätsep Kihlis.
Priit Rätsep Kihlis. Foto: Meriliis Tilk

Türi lähistel asuvas Kihli motokeskuses jätkusid TOP 200 motokrossi karikavõistlused, kus lisaks sooloklassidele jagasid Eesti karikavõistluste punkte külgvankrid. Ühtekokku käis Kihlis karikavõistluste punkte jahtimas ja ilusat krossiilma nautimas pea 200 motosportlast.

TOP 200 karikasarja kolmanda etapi võitis kiireimas MXA klassis Priit Rätsep (Honda, PMC Addinol Honda Racing), kes edestas juba kvalifikatsioonis teiseks tulnud Erki Kahro (Honda, Estonian Express Racing) parimat ringiaega 3 sekundiga.

Esimeses sõidus kerkis Rätsep liidriks juba sõidu alguses, suurendas teisena sõitnud Kahroga vaikselt vahet ja võitis sõidu pea 8 sekundilise eduga. Kolmandana sõitis enamuse sõidust TOP 200 tabeli teine mees Aigar Leok (Yamaha, Sõmerpalu MK), kes jäi Kahrost maha juba 40 sekundit.

Teine sõit kulges esimese kahe koha pealt algusest lõpuni sarnaselt avasõiduga, aga seekord oli Rätsepa edu Kahro ees lõpujoonel juba 38 sekundit. Kolmandal kohal sõitis sõidu esimese poole Jan Jakobson (Kawasaki, Sõmerpalu MK), kuid sõidu teises osas andis ta paar kohta ära ning kolmandaks tõusis taas Leok.

Kahe sõidu kokkuvõttes korjas Kihlist maksimaalsed 300 punkti Rätsep, kellele järgnesid Kahro (298 p) ja Leok (296 p), esikuuikusse sõitsid end lisaks venelane Viacheslav Golovkin (KTM, 293 p), Jüri Triisa (Kawasaki, RedMoto Racing, 293 p) ja Jakobson (289 p).

Sarja liidriks kerkis Leok (886 p), teine on Jakobson (871 p) ja kolmas Golovkin (856 p), sarja senine liider Andero Lusbo Türil ei võistelnud, kuna osales samal ajal Saksamaal EM-etapil ja seega punktilisa ei saanud. Kuna Rätsep ja Kahro ei ole samuti kõikidel etappidel osalenud, ei mahu ka nemad esimeste hulka.

Tasemelt järgmises MXB klassis ei leidunud vastast Mait Kahale (KTM), kes võitis mõlemad sõidud. Kahe sõidu tulemusena järgnesid talle sõidud teise ja kolmandana lõpetanud Günther Põllumäe (KTM, Tihemetsa MK) ning Juha Leppanen (Honda, Türi motosport), tema oli sõitudes 4. ja 3.

MXC klassis olid seevastu kummaski sõidus esikolmikud samad, kui esimesena lõpetas Kevin Järvpõld (Kawasaki, Kagu MK) ning talle järgnesid Rando Ilves (Yamaha, Motoklubi K&K) ja Kevin Sleng (KTM, Kose AMK).

Risto Ild (Yamaha, Pärnu MC) oli seevastu parim MXD mõlemas sõidus. Kahe sõidu kokkuvõttes sai teise koha Raigo Inno (Kawasaki, Sõmerpalu MK) ja kolmanda Sergei Koppel (Yamaha, Lääne MK).

MXE ja naiste klasside ühissõitudes võidutses mõlemas võidukihutamises noor Hugo Nork (KTM, Motoextreme) Reio Rosina (Yamaha, AEX MK) ees. Kahe sõidu tulemusena sai kolmanda koha Ken Robert Kõpp (Yamaha, Funracing). Naiste seas ei leidunud taas vastast Kadri Ehamäele (Honda, RedMoto Racing), kes oli juba meeste hulgas kõrgel viiendal kohal, õrnema soo arvestuses järgnesid talle Juta Saan (KTM, Kagu MK) ja Kaisa Mumma (Yamaha, Pärnu MC).

Külgvankritel võitsid EKV teise etapi kvalifikatsiooni kiireimad Margo Sonn ja Tanel Kõiv (Husqvarna, Kose AMK), kes olid küll avasõidus noorte Markus Normaku ja  Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas) järel teised, kuid viimases suutsid eelnevalt mainituid siiski edestada. Kahe sõidu kokkuvõttes said kolmanda koha Raido Riim ja Maurice Lina (Zabel, Türi AMK), kes lõpetasid sõidud vastavalt 4. ja 3. kohal.

TOP200 karikasari jätkub 1. juulil Tihemetsa lähistel Lauri krossirajal. Enne seda jagatakse aga Eesti meistri- ja karikavõistluste punkte 3.-4. juunil Pärnu lennuvälja motopargis, kus toimub Addinol EMV II etapp, mille raames peetakse ka Läti MV etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles