Juhtkiri: Elu on naljakam kui nali

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päris tihti ajalehtedest ja netist uudiseid lugedes või raadio ja teleri vahendusel neid jälgides, tekib tunne, et kõik see ei saa küll päris tõsi olla. Aga alati pole esimene aprill. Ja selgubki, et sageli on elu ise oma koomiliste ja tragikoomiliste juhtumitega naljakam kui keegi iialgi naljana välja mõelda suudaks.

Ka tänases Virumaa Teatajas on kindlasti mõni uudis, mida te esmalt ei usu, kuid tegelikult on tegemist tõese infoga. Võib muidugi vastupidigi juhtuda.

Meedias ilmunud pealkirjade absurdsuse võlu on avastanud netiportaal sulev.ee, mis vahendab Eesti ajakirjanduses ilmunud kõige pöörasemaid ja naljakamaid pealkirju. Panevad ju muigama küll sellised inspireerivad pealkirjad nagu “Kellakeeramine viis Rimist piima”, “Dinosauruste pika kaela saladus peitub vanaaegses tolmuimejas” või “Tõestatud: telekapult põgeneb peamiselt diivanisse!”.

Mõni naljakas või kurbnaljakas uudis jääb meelde päris pikaks ajaks, näiteks meenub Tartus ringi sõitnud pime roolijoodik, kes ei julgenud kaine peaga sõita ja vajas juhtimisel sõbra juhendamist.

Eelmisel nädalal tundus uskumatuna uudis Tallinnast Piritalt selle kohta, et sealsed koerte väljaheited tähistatakse kollaste lipukestega, millel tekst “Sitt, peremees!”, “Sinu tegemata töö?” ja “Kelle pereliige tegi?”, pööramaks inimeste tähelepanu tõsiasjale, et koerapidamisega kaasneb ka kohustus oma looma järelt koristada. Aga võib-olla tõesti lipustamine mõjub ja seda võiks ka Rakveres katsetada.

Meie oma maakonna uudistest meenuvad humoorikate vahepaladena näiteks suusarajal sõitnud džiibinaine ning vareste ja hakkide hirmutamiseks disko tegemine Ameerikast tellitud CD-plaadi abil.

Aga sellised uudised ja seigad annavad elule vürtsi ning ükski humorist ei suuda välja mõelda nii häid nalju, nagu elu meile ise kätte toob. Osakem neid siis hinnata. Eriti tänasel naljapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles