Suurüritustel osalejad saavad Tallinna ühissõidukites tasuta sõita

Eva Samolberg-Palmi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsupidu.
Tantsupidu. Foto: Kairi Voosalu

Tallinna ühistranspordi liinidel tasuta sõidu õiguse saavad XV rahvusvahelisel laulu- ja tantsupeol "Slaavi pärg", XII noorte laulu- ja tantsupeol "Mina jään", Euroopa mitmevõistluse võistkondlikel meistrivõistlustel, Jehoova tunnistajate rahvusvahelisel kokkutulekul ja regatil The Tall Ships Race 2017 osalejad, teatas Tallinna linnavalitsus BNS-ile.

XV rahvusvaheline laulu- ja tantsupidu "Slaavi pärg" on 19.–28. maini, kontserdid toimuvad Narvas, Kohtla-Järvel ja Tallinnas. Tallinnas on üritused kõige rahvarohkemad ja osalema oodatakse üle 2000 esineja, neist 980 väljastpoolt Tallinna. Tallinna ühissõidukeid saavad "Slaavi pärjal" osalejad tasuta kasutada sel nädalavahetusel, 27. ja 28. mail.

XII noorte laulu- ja tantsupidu toob Tallinnasse kokku ligi 39 000 lauljat, pillimängijat, tantsijat ja võimlejat, kes vajavad linna ühissõidukeid liikumiseks majutus-, harjutus- ja peopaikade vahel. Ajavahemikul 27.–29. juunini toimuvad koondproovid kaheksal harjutusväljakul ning osalejad ööbivad pea kõigis koolimajades üle linna. Pidu ise toimub Tallinna lauluväljakul ja Kalevi staadionil 30. juunist 2. juulini.

Eesti Kergejõustikuliit korraldab koostöös Euroopa Kergejõustikuliidu ja Tallinna linnaga 1. ja 2. juulil Kadrioru staadionil Euroopa mitmevõistluse võistkondlikud meistrivõistlused. Tegemist on kergejõustiku tiitlivõistlusega, kuhu on oodatud ligi 120 sportlast ja koondiste liiget, kellele võimaldatakse võistluste nädalal 28. juunist 4. juulini linna ühissõidukeid tasuta kasutada.

Eesti Jehoova Tunnistajate Koguduste Liit korraldab 7.–9. juulil Tallinnas Tondiraba spordikeskuses suure kokkutuleku, kuhu oodatakse kuni 6000 osalejat kogu Eestist ja paljudest välisriikidest. Kokkutulek on osa igaaastasest kokkutulekuseeriast, mida peetakse sadades keeltes rohkem kui 230 maal.

Tallinna kultuuriamet võõrustab 16.–18. juulini koostöös MTÜ-ga Eesti Noorte Purjeõppeselts "STA ESTONIA" The Tall Ships Races 2017 purjelaevastikku, mis koosneb ligikaudu 70 Euroopast ja mujalt maailmast siia tulnud purjekast, mis osalevad Tallinna merepäevadel. Purjelaevade meeskonnad koosnevad 15–25-aastastest noortest purjetajatest ja nende juhendajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles