Väike-Maarja vallavanema Urmas Tamme tool kõigub

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tamm.
Urmas Tamm. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Neljapäevasel Väike-Maarja vallavolikogu istungil algatasid 13 volikogu liiget umbusaldusavalduse vallavanem Urmas Tamme vastu (keskerakond).


Väike-Maarja vallavolikogu liige, valla hariduskomisjoni aseesimees Raili Sirgmets kommenteeris, et umbusaldamise algatamise tingis vallavanem Urmas Tamme suutmatus tulla toime valla hariduselu ja Väike-Maarja valla arengukava aastateks 2007-2015 koordineerimisega.

Keskerakonna ja Koduvalla koalitsioon on lagunenud. Väike-Maarja 21-liikmelises vallavolikogus moodustasid 2009. aasta kohalike valimiste järel koalitsiooni Keskerakond, kes sai volikokku seitse mandaati, ning rahvaliidu taustaga valimisliit Koduvald, kes kogus viis mandaati, millest piisas võimuliidu moodustamiseks.

IRL (neli mandaati), valimisliit Pandivere (neli) ja reformerakond (üks) jäid opositsiooni. Nüüd lahkus Koduvald koalitsioonist.

Väike-Maarja vallavolikogu esimees Olev Liblikmann (Koduvald) Väike-Maarja vallavanema Urmas Tamme umbusaldamist esialgu kommenteerida ei soovinud.

Vallavolikogu aseesimees Hans Kruusamägi (keskerakond) märkis, et keskerakonna ja valimisliidu Koduvald koalitsiooni lagunemine on murettekitav, sest koos loodeti valda juhtida neli aastat ja selle katkemine tekitab vallale kahju ja segadusi.

Urmas Tamm ütles, et umbusalduse avaldamise algatamine on talle loomulikult ebameeldiv uudis. “Mind kui endist maavanemat kutsuti valda juhtima ja ma loobusin selle nimel teistest pakkumistest ja väljakutsetest,” sõnas Tamm.

“Ma arvan, et Urmas Tamme sada päeva Väike-Maarja vallavanema ametis on ammu möödas. Urmas Tamm endise Lääne-Viru maavanemana ei kohanenud vallavanema rolliga. Vallavanema ja maavanema tööülesanded on aga täiesti erinevad, ” kommenteeris endine Väike-Maarja vallavanem, praegune vallavolikogu liige Sven Kesler (IRL).

Vallavolikogu erakorraline istung kutsutakse kokku lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles