Emumäe jooks kujunes rahvarohkeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emumäe jooksul võistlesid ka lapsed.
Emumäe jooksul võistlesid ka lapsed. Foto: Katre Tamp

Eile toimus traditsiooniline Emumäe jooks ümber Põhja-Eesti kõrgeima tipu Emumäe.

Võistlejad said panna end proovile 10-, 5,8- ja 2,5-kilomeetrisel mägisel distantsil. Finišisse jõudis 112 jooksjat ja kõndijat.

Pikimal rajal jooksis end ajaga 0:40:16,6 esimeseks Rauno Reinart, kes oli ühtlasi meeste võistlusklassi võitja. Naiste võistlusklassi võitja ning ka kogu jooksu parim naine oli seekord Margarete Merenäkk ajaga 0:55:15,8. 10-kilomeetrise distantsi parimad mees ja naine võistlusklassis 46+ olid Helar Kriisa ja Siret Pärtel.

5,8 kilomeetri pikkuse distantsi kiireim mees oli Jaan Õun ajaga 0:26:42,8 ning kiireim naine Helena Lõune ajaga 0:33:12,4. Selle distantsi parim noormees oli Christopher Christjan Lään ning parim neiu Laura Lään. 2,5-kilomeetrisel distantsil võistlesid kuni 12-aastased poisid ja tüdrukud, kellest jõudsid seekord esimesena finišisse Sebastian Schönberg ja Karolina Kull vastavalt ajaga 0:12:14,8 ja 0:12:23,6.

Enne põhijooksude starti toimus mudilaste jooks, kus kuni 3-aastased lapsed võistlesid 150 meetri pikkusel distantsil ja 4–6-aastased 300 meetri pikkusel. Kokku lõpetas mudilaste jooksu 24 tublit jooksulast, kellest kõige nooremad olid vaid aasta ja viie kuu vanused kaksikutest spordipoisid.

Samal ajal kui kolmeteistkümnendat Emumäe jooksu peeti ka Emumäe laata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles