Pagusool käivad maaparandustööd

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere reoveekogumisala veemajandusprojekti puhul ollakse Sõmeru ja Näpi torustike juures. Praegu tehakse ettevalmistusi Karja tänava, Rägavere tee ja Kungla tänava sadeveeprobleemide lahendamiseks: plaan on veed koondada ning suunata vana lihakombinaadi juurest Sõmeru valla territooriumile vanadesse maaparanduskraavidesse. Samasse suunatakse ka Pagusoo korrusmajade piirkonna sadeveed.

“Sõmeru vald on püstitanud nõude, et Ussimäe maaparanduskraavid peaksid olema puhtad, enne kui Rakvere linna sadeveed saavad kraavi jooksma hakata,” rääkis ASi Rakvere Vesi juhataja Urmas Krikk.

Praegu puhastab Merko Ehitus vanu magistraalkraave. “Vesi kulgeb paralleelselt Rakvere-Sõmeru teega ning enne RMKd suundub läbi truubitoru suure tee alt läbi ja kulgeb edasi Stora Enso territooriumi alt läbi ning tuleb maa peale enne Selja jõge,” kirjeldas Sõmeru vallavanem Peep Vassiljev.

Nüüd puhastatakse kraavid kuni RMKni, ning kui hakatakse rekonstrueerima riigiteed, vahetatakse välja ka truubid.

Rakvere linna reoveekogumisalal asendatakse kõik 30 aastat ja vanemad vee- ja kana­lisatsioonitorustikud, mille seisund või läbimõõt ei ole süsteemi töökindluse tagamiseks piisav. Samuti ühendatakse Sõmeru, Näpi ja Roode­välja asula Rakvere linna vee- ja ka­na­lisat­siooni­süs­teemiga ning nende asulate elanikud saavad peale tööde lõppu hakata tarbima Rakvere veetöötlusjaama kvaliteetset joogivett. Projekti lõpptähtaeg on ASi Rakvere Vesi juhataja Urmas Kriki sõnul seoses lisahangetega nihkunud 2011. aasta lõpust 2012. aasta lõppu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles