Kaitseväest läheb reservi üle 2300 sõduri

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu üle Eesti ajateenistusse siirdunud kutsealused alustavad sellel nädalal koduteed.
Mullu üle Eesti ajateenistusse siirdunud kutsealused alustavad sellel nädalal koduteed. Foto: Marina Lostsina

Sel nädalal arvab kaitsevägi reservi üle kahe tuhande kolmesaja eelmise aasta juulis ja oktoobris teenistust alustanud ajateenija.

Suurem osa ehk üle 1300 ajateenija teenis 1. jalaväebrigaadi üksustes, omandades oskused jalaväelase, suurtükiväelase, pioneeri ja tankitõrjuja erialal tegutsemiseks. 2. jalaväebrigaad arvab reservi enam kui 700 ajateenijat.

Samuti lõpetavad sel nädalal ajateenistuse staabi- ja sidepataljoni, vahipataljoni, mereväe ja toetuse väejuhatuse logistikapataljoni 2016. aasta suvel ja sügisel saabunud kutsealused.

Juulis ajateenistusse saabunutest koolitati reservüksuste autojuhid ja juhtivkoosseis, oktoobris teenistust alustanud kutsealused õppisid täitma rivikoosseisu ametikohti.

Enne reservteenistuse algust osalesid ajateenijad mais peetud kolmenädalasel hindamisõppusel Kevadtorm. Uued ajateenijad saabuvad teenistusse juulis, praegu jätkavad üksustes teenistust jaanuaris üheteistkümneks kuuks kaitseväkke saabunud ajateenijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles