Algab koolilaste heategevusprojekti “Et suvi ei läheks luhta” uus hooaeg

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Et suvi ei läheks luhta" MTÜ üks asutaja Kert Karus vasakul.
"Et suvi ei läheks luhta" MTÜ üks asutaja Kert Karus vasakul. Foto: AGNES AUS/VIRUMAA TEATAJA

President Kersti Kaljulaid avab homme Tallinnas Raekoja platsil laste ja noorte tasuta õppe- ja treeninguprojekti “Et suvi ei läheks luhta” uue hooaja, mille idee on liita erineva keele- ja kultuuritaustaga kooliõpilasi üle Eesti, õpetada neile kahe kuu jooksul karated ja judot ning tutvustada jõuametite tööd.

“Juba 22 aastat tagasi sündinud populaarsele laste ja noorte suveprojektile on algav hooaeg kindlasti ajalooline, sest esimest korda on meie patrooniks vabariigi president. See on meile suur au ja oluline tunnustus,” lausus heategevusprojekti  “Et suvi ei läheks luhta”  idee üks autor ja projekti eestvedaja, Eesti Karate Föderatsiooni president Jaanus Rahumägi.

“Meie soov on oluliselt laiem kui teha lastega kaks korda nädalas lihtsalt trenni ning õpetada neile ohutut käitumist. Me tahame, et eri vanusest ja rahvusest lapsed ja noored, kes räägivad erinevaid keeli, hakkaksid omavahel rohkem suhtlema ja saaksid üksteisest paremini aru,” selgitas Rahumägi.

Sellel aastal on projekti eestvedajad MTÜ Et Suvi Ei Läheks Luhta, Eesti Karate Föderatsioon ja esimest korda Eesti Judoliit. Tasuta karate- ja judotreeningud toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Kohtla-Järvel, Narvas, Elvas ja Kuressaares 30. juunist 27. augustini.

MTÜ Et Suvi Ei Läheks Luhta ühe asutaja ja Eesti Karate Föderatsiooni juhatuse liikme Kert Karuse sõnul saavad poisid ja tüdrukud lisaks treeningutele osaleda põnevatel koolitustel.

“Me viime kooliõpilased kokku politseinike, päästeametnike ja kaitseväelastega, kes räägivad neile näiteks sellest, kuidas õigesti käituda vee- või tuleõnnetuse korral või millised ohud varitsevad noori internetis,” selgitas Karus. “Pole kahtlustki, et need kaks kuud on lastele ja noortele kindlasti huvitavad. Seda kinnitab ainuüksi fakt, et eelmisel aastal osales meie tasuta treeningutel ja koolitustel üle 1200 kooliõpilase.”

2016. aastal aitas projekti “Et suvi ei läheks luhta”  õnnestumisele kaasa üle 20 karateklubi rohkem kui 42 treeneri ja nende abilisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles