Lammasmäele koguneb teatrite suvespartakiaadile tosin teatrit

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lammasmäe puhkekeskus.
Lammasmäe puhkekeskus. Foto: Meelis Meilbaum

Lammasmäe puhkekeskuses toimub pühapäeval ja esmaspäeval Eesti teatrite traditsiooniline suvespartakiaad ETS, millest võtab osa 12 teatrit.

Võistlejaid, kohtunikke ja fänne on kokku üle kolmesaja, teatas rahvusooper Estonia, kes on ühtlasi tänavuste võistluste korraldaja.

Oma panuse õnnestumiseks annavad Eesti Olümpiakomitee (EOK) esimees Urmas Sõõrumaa, legendaarsed sportlased Avo Keel, Aleksander Tammert, Ants Eek ja Maret Ani. Grillivõistluse tulemusi hindab Viljar Liiva ja spartakiaadi kommenteerib Taavi Libe.

Kahepäevasesse tihedasse programmi on pikitud hulgaliselt vaimukate nimedega alasid. Papa Carlo nimelise puidumeeste võistluse tulemusel valmivad kaunid erinäolised puitpingid, mis kingitakse teatriliidu Koolimäe loomemajale. Kavas on lavatehniline võistlus "Sõlmi juustest lahti pael", bussijuhtide jõukatsumine "Öösel läks kumm katki", pokker "Ka rikkad nutavad", Vello Pähna nimeline võistlus "Partituuriheide", naisekandmise võistlus "Ära viska mind ära", teatrimeeskondade teatevõistlus "Trupipidu", golf "Putta mutta" ja palju muud.

Võimekamad teatrijuhid selgitatakse seekord välja "Mägaivari"-nimelisel osavusvõistlusel. Loomulikult ei puudu kavast mõõduvõtud traditsioonilistel spordialadel, nagu korvpall, võrkpall, lauatennis ja indiaca. Avatud on lõbusa programmiga lasteala.

Eesti teatrirahvast ühendavate suviste kokkutulekute traditsioon sai alguse aastakümneid tagasi, tänavu tullakse kokku juba 48. korda. Suvespartakiaad pakub võimaluse pika teatrihooaja järel ja enne tihedat suvelavastuste perioodi üheskoos pingevabas õhkkonnas sportida, lõõgastuda ning positiivseid emotsioone hankida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles