Politsei keskendub suvel kiiruseületajate ja roolijoodikute tabamisele

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Politsei keskendub ka tänavusuvises liiklusjärelevalves kiiruseületamistele ning joobes juhtide avastamisele.

Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Kalmer Tikerpe ütles, et praegu on liikluses tõsisemaks probleemiks kergliiklejad ja nendega juhtuvad liiklusõnnetused, kuid suve edenedes harjuvad liiklejad kaherattaliste ja jalakäijatega ning peamisteks probleemideks kerkivad taas kihutamine ning peomeeleolus ja ebakaines olekus rooli istumine.

Seetõttu on suvel politsei liiklusjärelevalvelises tegevuses põhirõhk kiiruseületajate ning joobes juhtide avastamisel.

Tikerpe nentis, et suviste teelt väljasõitude põhjuseks on enamjaolt vale sõidukiiruse valik, õnnetuse raskus omakorda aga sõltub turvavarustuse kasutamisest või mittekasutamisest.

Politsei kavatseb kindlasti viia joobekontrolle läbi jaanipühade paiku, kuid ülejäänud suve osas on prefektuuride otsustada, millal suuremaid puhumisaktsioone korraldatakse.

Tikerpe tõi esile, et mullu hukkus suvekuudel liiklusõnnetustes 15 inimest ja ülemöödunud aastal 14 inimest. "Kindlasti töötame selle nimel, et need numbrid saaksid väiksemad," sõnas Tikerpe. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles