Vaata nimesid: võimalik IRLi ministrite vahetus tuli avalikuks (18)

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Homme teeb Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) uus juht Helir-Valdor Seeder erakonna eestseisusele ettepaneku vahetada välja mitu ministrit.

Kui Marko Pomerants ministriametist taanduma peab, tähendab see, et ta naaseb riigikogusse ja talle peab seal koha vabastama Einar Vallbaum. «Uus esimees peabki muudatusi tegema,» kommenteeris Vallbaum. «IRL on nii viletsas seisus ja rahvas ootab uuendusi,» lisas ta.

Vallbaumi sõnul peavad lisaks Pomerantsile oma ministriportfelli loovutama ka rahandusminister Sven Sester ning kaitseminister Margus Tsahkna. «Rahandusministriks saab Toomas Tõniste ja kaitseministriks Jüri Luik,» rääkis Vallbaum. Uueks keskkonnaministriks saab praeguse plaani järgi Siim Kiisler.

Kiisler ütles ERRile, et ministrite väljavahetamisest on veel vara rääkida. «Need on Einari arusaamad, kuidas eesseisuses asjad kujunevad, seda me veel ei tea.»

Vallbaum rääkis, et temal okast hinge ei jää, küll on tal aga kahju Pomerantsist, kes on olnud võimekas minister ning ka keskkonnaalase haridusega. «See, et tema asemele pannakse Siim Kiisler, kellel puudub erialane haridus ja kes ei saanud ka riigikogusse pääsemiseks vajalikul hulgal hääli kokku, on kitse kärneriks panemine,» pahandas Vallbaum.

Lekkinud plaan tähendab, et erakonna uus esimees Helir-Valdor Seeder ise valitsusse vähemalt veel ei tiku. Postimehe andmetel plaanib Seeder jääda riigikokku, kus ta asub IRLi fraktsiooni juhtima. Samas aga ei välista Seederi parteikaaslased, et esimees võib veel enne homset ringi mõelda. 

Seederi plaan tähendaks, et valitsuses jätkavad justiitsminister Urmas Reinsalu ja sotsiaalkaitseminister Kaia Iva.

IRLi esimees Helir-Valdor Seeder ütles ERRile, et enne kolmapäevast erakonna eestseisuse koosolekut ei soovi ta sel teemal ajakirjandusele kommentaare anda.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles