Vajab läbimõtlemist: kas riigigümnaasium võiks tulla vanasse valgesse majja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avalikust arutelust ei võtnud osa Rakvere linnapea ega abilinnapea, kuid kohal olid mitmed volikogu liikmed ja kooli jaoks olulised persoonid.
Avalikust arutelust ei võtnud osa Rakvere linnapea ega abilinnapea, kuid kohal olid mitmed volikogu liikmed ja kooli jaoks olulised persoonid. Foto: Marianne Loorents

Teisipäeval kutsusid entusiastid, kelle hinnangul on tulevase riigigümnaasiumi asukoha teemal üks koosolek pidamata, rahva kokku. Analüüsimata on võimalus Rakvere gümnaasiumi ringteele uue maja ehitamise asemel renoveerida samas asuv Alar Kotli arhitektuuripärl.

Avalik arutelukoosolek “Parim asukoht riigigümnaasiumile on ...” hakkas ühislaulmisega: mitte ajaloolise kooli hümniga, kõlas sünnipäevaviis Rakvere volikogu esimehele Toomas Varekule. Varekul oli koosolekul kanda missioon – ta esindas Rakvere linnapead Mihkel Juhkamit ja abilinnapead kultuuri- ning haridusküsimustes Kairit Pihlakut. 

Ehkki arutelukoosoleku üks autoritest Marti Kuusik ütles, et tegemist on järgmiste aastate olulisema ja prioriteetsema küsimusega Rakveres, ei olnud tulnud õpilaste, õpetajate, volikogu liikmete ja linnaelanike ette haridusteemaga seotud võimuesindajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles