Politsei tabas avalikus kohas käitumise üldnõudeid rikkunud mehe

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Politsei tuvastas, et 30-aastane mees rikkus eelmise nädala teisipäeval ja neljapäeval avalikus kohas käitumise üldnõudeid, ja alustas kaks väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Reedel kuulati isik üle ja koostöös linnavalitsusega suunati mees nõustamisele.

Politsei ei tohi seadusejärgselt avaldada, mida mees tunnistajate ütlusil tegi. Ka ei vastanud korravalvurid seadusele tuginedes küsimusele, kas tegemist on sama mehega, kes filmis Kroonikeskuses naiste tualetis. Filmijat karistati toona arestiga.

Rakvere politseijaoskonna menetlusteenistuse vanema Key Paju sõnul arvestab politseiametnik väärteomenetluse otsuse tegemisel eelnevaid rikkumisi ja seda, kas isik kahetseb tehtut. “Juhul kui samalaadsed rikkumised korduvad ja isiku varasem karistamine ei ole tulemust andnud, tuleb leida viis isikut karistamata mõjutada,” selgitas ta. Selleks teeb politsei tihedat koostööd kohalike omavalitsustega. “Kohalikud omavalitsused on loonud sotsiaalseid nõustamisprogramme või toetavad isikuid individuaalse nõustamise kaudu,” lisas Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles