Viljandis 17-aastase neiu tapmises kahtlustatav on pärit Kadrina vallast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve äärde toodi hukkunu mälestuseks küünlaid.
Viljandi järve äärde toodi hukkunu mälestuseks küünlaid. Foto: Marko Saarm

Virumaa Teataja andmetel on Viljandis 17-aastase neiu tapmises kahtlustatav 21-aastane Tairo pärit Kadrinast.

Politsei pidas noormehe kinni ööl vastu pühapäeva Lääne-Virumaal. Praeguseks on ta oma teo ka üles tunnistanud.

Kadrina keskkooli direktor Arvo Pani rääkis, et mäletab Tairot kooliajast küll, kuid noormees kustutati Kadrina kooli nimekirjast juba 10. klassis edasijõudmatuse tõttu.

"Ta ei käinud koolis," lausus Pani.

Tairo naabruses elanud inimesed olid esmaspäeva pärastlõunaks kurvast sündmusest juba kuulnud. Paljude jaoks oli uudis üllatav ja šokeeriv.

Laupäeval kella 12.30 paiku leidsid juhuslikud möödujad Viljandi järve terviseraja ääres asuva puhkekoha lähedalt noore naise surnukeha. Nagu uurijad pärastlõunaks välja selgitasid, oli hukkunu 17-aastane kohalik neiu.

Ohver ja oletatav tapja olid politsei andmetel omavahel tuttavad.

 Täna pärastlõunal võeti kahtlustatav Tartu maakohtu määruse alusel eeluurimise ajaks vahi alla. Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Merike Tikk esitas pärast lahangu esmaste tulemustega tutvumist kohtule taotluse 21-aastase kahtlustatava vahistamiseks. "Esialgsed lahangu tulemused viitavad samuti, et neiu surm oli vägivaldne," ütles Tikk. "Sellest tulenevalt esitasimegi kohtule vastava taotluse, mille kohus ka rahuldas," lisas prokurör.

Lahangu läbi viinud kohtuarsti esialgsel hinnangul on alust arvata, et kannatanu surm saabus ööl vastu laupäeva ning surma põhjuseks oli lämbumine, mille võis põhjustada kägistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles