Juhtimisõiguseta joobes nooruk kihutas politsei eest põgenedes kiirusega 150 kilomeetrit tunnis

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Rakvere politseijaoskonna patrulltalituse juht Reigo Loginov rääkis, et ööl vastu tänast kella 4.25 paiku märkas politseipatrull Tapa-Rakvere maanteel lubatust kiiremini liikuvat sõiduautot Opel. Sõiduk, millel puudusid ka nõutud registreerimismärgid, suundus Rakvere poole. Auto äratas patrullpolitseinikes kahtlust ning selle juhile anti peatumismärguanne.

Opelit juhtinud 17-aastane noormees eiras peatumismärguannet, lisas kiirust ning üritas politsei eest põgeneda. Kiirused küündisid kohati kuni 150 kilomeetrini tunnis.

Sündmuskohale kutsuti veel kaks patrulltoimkonda, et vajadusel auto siili abil peatuma sundida.

Opeli juht sõitis maanteelt välja põllule suunaga Paatna küla poole. Põllul jäi Opel kinni ja auto edasine liikumine oli takistatud. Politsei pidas noormehe kinni. Samuti toimetati jaoskonda sõidukis olnud 15-aastane ja 11-aastane poiss, kes viibisid autos kaasreisijatena.

Opeli juhil tuvastati väärteoks kvalifitseeruv joove. Lisaks puudus tal ka juhtimisõigus. Jaoskonnas alustati tema suhtes väärteomenetlust.

Hommikul teavitati juhtunust noormeeste vanemaid ning paluti neile Rakvere politseijaoskonda järele tulla.

"On hirmus näha noori, kes joobeseisundis rooli istuvad ja liikluses hulljulgeid trikke sooritavad," sõnas Loginov. "Õnneks on need kolm poissi täna elus ja terved ning nende karistuseks on väärteomenetlus. Sellised lõbusõidud ei lõppe aga alati nii õnnelikult."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles