Doonoritelgid jõuavad Rakverre

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doonoritelk Rakvere Keskväljakul.
Doonoritelk Rakvere Keskväljakul. Foto: Marianne Loorents

Regionaalhaigla verekeskuse doonoritelgid ootavad virumaalasi verd loovutama 19. juunil kella 12−18 ning 20. ja 21. juunil kella 11−17 Keskväljakul.

Regionaalhaigla verekeskuse doonorluse arendusjuht ning doonoritelkide projekti ellukutsuja Ülo Lombi sõnul on doonoritelkide 11. töösuvi hoo sisse saanud.

"See arv räägib iseenda eest. Oleme ellu kutsunud väärt ettevõtmise, mille on ka doonorid hästi vastu võtnud ning tekkinud on ilus traditsioon. Telgid on teinud doonorluse nähtavamaks ehk teisisõnu on verekeskus tulnud inimeste sekka. See on väga oluline noorte puhul, kel veel vereloovutuskogemus puudub, samas teeb rõõmu, et ka püsidoonorid käivad telkides meelsasti," rääkis Lomp.

Ülo Lombi väitel on virumaalaste seas nii doonorlus kui ka doonoritelgid väga populaarsed ning siinsed inimesed on seda korduvalt tõestanud. "Mullusel kuuel telgipäeval Rakveres käis telkides kokku 932 inimest, kellest 779 jõudis eduka vereloovutuseni, doonorite perega liitus 101 esmadoonorit. Kogusime 350 liitrit hinnalist verd. "Usume, et tänavune telgituur Rakveres kulgeb sama edukalt!" on doonorluse arendusjuht optimistlik.

Rakverre tullakse telkidega ka 14.–16. augustil.

Doonoritelkide projekt saab teoks tänu koostööle päästeameti, kaitseväe, sotsiaalministeeriumi, kaitseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti, maa- ja linnavalitsuste, maanteeameti, kaitseväe värbamiskeskuse, kaitseväe ühendatud õppeasutuste, Kaitseliidu ja Eesti Punase Ristiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles