Kaitseminister Jüri Luik Tapal: olen meie kaitseväe üle uhke

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik Tapal.
Jüri Luik Tapal. Foto: mil.ee

Kaitseminister Jüri Luik tutvus täna 1. jalaväebrigaadi ja Tapal paiknevate väeosade teenistustingimuste ning viimaste arengutega. Kaitseministri sõnul annab külaskäigul saadud ülevaade õigust olla uhke kaitseväe üle.

"Ühelt poolt on laitmatult töötav brigaad demonstratsioon sellest, kui kõrgel tasemel on Eesti kaitsevägi, teiselt poolt aga näitab seda, kuivõrd kindlalt seisavad meiega koos meie NATO liitlased."

Et suurem osa 1. jalaväebrigaadi üksustest asub praegu harjutusväljal, kus viimaseid päevi on käimas õppus Saber Strike, algas ministri visiit keskpolügoonilt. Kaitseminister sai ülevaate polügooni arengutest ning külastas NATO lahingugrupi ning 1. jalaväebrigaadi juhtimispunkte.

"Lahingõppus, kus nii briti, prantsuse, eesti kaitseväelased kui ka ameerika õhujõud töötasid koos ühtse rusikana ja kus erinevad rahvad ühe eesmärgi nimel suutsid teha suurepärast koostööd, annab järjekordse kinnituse, et Eesti on kaitstud parimal moel," ütles Luik.

Kaitseministrit saatis külaskäigul kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Indrek Sirel, Tapa linnakus andis ülevaate 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm. Lisaks tutvus kaitseminister mobilisatsioonisüsteemi ning 1. jalaväebrigaadis kasutusele võetavate jalaväe lahingumasinatega CV9035EE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles