Rakvere arborist debüteerib puuronimise EM-il

Margus Martin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kokerov puuronimise võistluste tööülesandel tänavu kevadel Soomes.
Andrus Kokerov puuronimise võistluste tööülesandel tänavu kevadel Soomes. Foto: Piia Kivisild

Arboristi ehk puutohtrina leiba teeniv rakverlane Andrus Kokerov siirdus täna Hollandisse Deventeri, kus eeloleval nädalalõpul peetakse järjekordsed Euroopa meistrivõistlused puuronimises.

Tegemist on tõsise jõuprooviga, mille mullusel eelvõistlusel üritas finaali kuue tugevama hulka pääsu ligi poolsada meest. Samale võistlusele läheb Kokerovi taustajõuna kogemusi hankima kadrinlasest ametivend Raido Nagel.

“Kvalifikatsioonis on kavas viis ala. Kui üks nendest tuksi läheb, siis finaali asja ei ole,” rääkis Andrus Kokerov. “See on enam-vähem nagu kümnevõistlus: sa ei pruugi ühtegi ala võita, aga kokkuvõttes võid siiski etteotsa pääseda. Finaalis algab kõik jälle nullist ja pole vahet, kas olid eelmisel päeval esimene või viies.”

Kutse EM-ile teenis Kokerov tänu edukale võistlemisele tänavustel Soome meistrivõistlustel, kus ta saavutas kolmanda koha. Ainsa naisena esindab Eestit EM-il viljandlanna Kerdi Varm.

“Räägitakse, et Euroopa meistrivõistlustel käib karmim andmine kui maailmameistrivõistlustel, sest esimesele pääseb rohkem mehi võistlema. Tiitlit kaitseb EM-il belglane, maailmameistritiitel on aga näiteks viimastel aastatel läinud Saksamaale,” lisas Andrus Kokerov.

Euroopa meistrivõistluste eelvõistlusel tuleb osalejatel kuni 25 meetri kõrguste puude otsas sooritada viis ala: kiirusronimine, viskenööriharjutus, päästeülesanne (näiteks 70 kilogrammi kaaluva “teadvuseta” nuku mõne minutiga puu otsast alla toomine), tööpuuharjutus ning footlock. Viimane meenutab paljudele tuttavat harjutust kehalise kasvatuse tunnist – köie otsas käte ja jalgade jõul 15-meetrise puu otsa ronimist.

Euroopa meister saab lisaks aule ja kuulsusele preemiaks uhiuue mootorsae. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles