Kohus keeldus relvasmugeldajate kokkulepet kinnitamast

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol vasakult Martin Tanning, Raivo Olev ja Rauno Udeküll.
Fotol vasakult Martin Tanning, Raivo Olev ja Rauno Udeküll. Foto: Marianne Loorents

Viru maakohus ei kinnitanud Kadrina vallast pärit Martin Tanningu (40), Rauno Udekülli (28) ja Raivo Olevi (28) ning riigiprokuratuuri vahel sõlmitud kokkulepet ning tagastas toimiku riigiprokuratuurile.

Mehi süüdistatakse mitmesuguste tulirelvade, nende oluliste osade ning laskemoona ebaseadusliku käitlemisega seotud kuritegudes ning veel mitmes kuriteoepisoodis. Kohtunik Heli Väinaste selgitas, et kohus ei nõustunud osade kuritegude kvalifikatsiooniga ja tõi muu hulgas välja meestele esitatud süüdistustes esinevad vastuolud.

Eelmise aasta 7. juunist trellide taga viibinud mehed jäeti vahi alla.

Riigiprokurör Laura Vaik lausus, et kokkuleppe kinnitamata jätmine tuli talle üllatusena. “Pean tutvuma, millega kohus ei nõustunud ja millised on etteheited,” sõnas ta.

Vaigu sõnul ei ole kokkuleppe kinnitamata jätmises midagi erakordset ning taolisi asju tuleb ikka ette. “Kui kohus ei nõustu kuritegude kvalifikatsiooniga, ei tähenda see automaatselt prokuratuuri halba tööd, sest asjale saab läheneda mitmel moel,” ütles Vaik.

Ta lisas, et prokuratuur loodab süüdistatavatega uue kokkuleppeni jõuda ning selle kohtule esitada kindlasti enne sügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles