ID-kaardi sertifikaadid vajavad juuliks uuendamist

Andres Pulver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv.
ID-kaardid. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Selle nädala jooksul tuleb uuendada enne 2014. aasta oktoobri keskpaika välja antud ID-kaartide sertifikaadid.

„Sertifikaadid tuleb uuendada dokumentide turvalisuse ning tõrgeteta digitaalse kasutamise tagamiseks. Näiteks Google Chrome võib juba piirata nõrgema krüptograafiaga sertifikaatide kasutust. See tähendab seda, et e-teenustesse ei ole võimalik sisse logida, kasutades internetilehitsejat Google Chrome. ID-kaardi kasutajale tähendab see takistusi igapäevatoimetustes, näiteks internetipanga kasutamisel. Kui kaardi omanik õigeks ajaks vajalikke uuendusi ei tee, võib juhtuda, et ID-kaart tuleb üldse välja vahetada,“ ütles riigi infosüsteemi ameti eID valdkonna juht Margus Arm.

Vajalike uuenduste tegemiseks tuleb paigaldada arvutisse veebilehelt uusim ID-kaardi tarkvara ning järgida lehel olevaid juhiseid. Kui tarkvara uuendamisvõimalust ei paku, siis ei pea kaardi sertifikaate uuendama.

Praeguse seisuga on kasutuses üle 400 000 uuendamata ID-kaardi, mille sertifikaate ei saa alates juulist uuendada. Pärast 1. juulit on võimalik uuendada ainult neid sertifikaate, mis on väljastatud 2014. aasta oktoobri keskpaigast kuni 2016. aasta märtsini.

Eelmise aasta märtsist väljastatud isikutunnistused on juba uute sertifikaatidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles