Rahvusvahelise küberrünnaku tõttu on Rakveres suletud Ehituse ABC pood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Küberrünnak, mis on võtnud rahvusvahelise mõõtme, on jõudnud ka Rakverre. Ehituse ABC poed on täna üle Eesti suletud ja nii ka Rakveres Võidu tänaval asuv. Kaupluse töötaja kinnitas, et täna nad kauplust ei ava. 

Ehituse ABC kuulub Prantsuse tööstusgruppi Saint-Gobain.

Euroopa riigid ning USA ja Euroopa suurfirmad teatasid teisipäeval, et on sattunud Venemaalt ja Ukrainast alguse saanud ning seejärel mujale levinud rahvusvahelise küberrünnaku sihtmärgiks.

Rünnakust on seni teatanud Ukraina keskpank, Ukraina Oschadbank, Ukraina kullerfirma Nova Pošta, Vene riiklik naftahiid Rosneft, Kiievi energiafirma Kyivenergo, Tšornobõli tuumajaama kiirgustaset jälgiv amet, Kiievi Borõspili lennujaam, Taani transpordiettevõte AP Møller-Maersk, Briti reklaamihiid WPP, Prantsuse tööstusgrupp Saint-Gobain ja USA farmaatsiafirma Merck.

Osa ekspertide hinnangul on arvuteid nakatanud viirus muudetud versioon lunavarast Petya, mis levis maailmas möödunud aastal ja nõudis ohvritelt andmete krüpteeringust vabastamise eest raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles