Laulu- ja tantsupeo rongkäigus osaleb ligi 39 000 peolist

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Pühapäeval toimuv XII noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” rongkäik algab kell 9.30 ning lõppeb orienteeruvalt kell 14. Viie kilomeetri pikkusel teekonnal sammub ligi 39 000 laulu- ja tantsupeolist ning rahvamuusikut.

Noortepeo rongkäik koosneb 15 maakonna, kolme linna ja rongkäigu pea allkolonnist. Kogunemisala on Tallinnas Vabaduse väljakul, Kaarli puiesteel ja nendega külgnevatel tänavatel. Rongkäigu maakondlikud kolonnid liiguvad tähestikulises järjekorras, alustades Hiiumaast. Rongkäigu lõpus on Harjumaa ja Tallinn. Pidulised kõnnivad marsruudil Vabaduse väljak – Pärnu maantee – Narva maantee – Pirita tee – lauluväljak.

Pealtvaatajatel soovitatakse kasutada lauluväljakule sisenemiseks Oru ja Lasnamäe väravat, sest Mere värav on rongkäigu sisenemise koht ja pealtvaatajate sisenemine sealtkaudu on keerulisem.

Vihmavarjuga laulu- ja tantsupeole ei pääse, halva ilma korral palutakse peole kaasa võtta vihmakeep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles