Üleskutse! Saada toimetusele pilt ägedast ise tehtud grillahjust

Katrin Uuspõld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omapärane grill.
Omapärane grill. Foto: Erakogu

Millise grilli oled sa ise meisterdanud? Ehk on sinu sõber või naaber oma kätega midagi niisugust valmis teinud? Saada foto ja paar tutvustavat lauset oma erilisest grillist aadressil toimetus@virumaateataja.ee.

Enam kui paarikümne aasta eest, kui Eestisse jõudsid esimesed BBQ-ahjud, nuputas Rakvere mees Aivar Jakobson koos töökaaslastega naisele sünnipäevaks kinkimiseks ise ahju välja. Nimelt töötas ta piiritustehases, kus hakati sulgema gaasitsehhi ja süsihappegaasikompressori I astme õlieraldaja paak jäi jõude seisma. Koos keevitaja ja treialiga peeti plaani, kuidas sellisest võimsast asjast saaks toimiva grillahju. Gaaskeevitusega lõigati kaas lahti ning elekterkeevitusega keevitati vajalikud asjad kinni, hinged tehti kaanele loomulikult ise. Mõttes mõlkus lisada ka väike mootor, mis liha grillil ringi keerutaks, aga mõtteks see ka jäi.

Aivar Jakobsoni grill.
Aivar Jakobsoni grill. Foto: Erakogu

Veoautokastis sõidutati ahi koduaeda, kui seda aga maha kallutati, siis vajus see müraki maasse – nii raske oli. Aivar ladus ahjule kividest aluse ning paarkümmend aastat on grillahi oma pererahvast laitmatult teeninud ning kõikvõimalikke lihasid-kalasid küpsetanud-suitsutanud.

Millise grilli oled sa ise meisterdanud? Ehk on sinu sõber või naaber oma kätega midagi niisugust valmis teinud? Saada foto ja paar tutvustavat lauset oma erilisest grillist aadressil toimetus@virumaateataja.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles