Metsaomanikud esitasid metsahoolduse toetustaotlusi 2,8 miljoni eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsad. Pilt on illustratiivne
Metsad. Pilt on illustratiivne Foto: Sander Ilvest

Erametsakeskusele esitati taotlusi metsahoolduse rahastamiseks 2,8 miljoni euro väärtuses, suurim oli huvi hooldusraiete ja tormikahjustuste kõrvaldamise toetuse vastu.

Toetusmeetme eelarve on 2,3 miljonit eurot, sellest 1,6 miljonit läheb metsade elujõulisuse ja majandusliku väärtuse parandamiseks ning 700 000 metsakahjustuste ennetamiseks, kõrvaldamiseks ja kahjustatud metsa taastamiseks, teatas keskus.

Enam kui 1,5 miljonit eurot küsiti toetust noores metsas hooldusraiete tegemiseks. Oma metsa plaanib toetuse abiga hooldada ligi 950 metsaomanikku, töid on kavas teha enam kui 10 100 hektaril. Suurim huvi hooldusraiete toetuse vastu oli Pärnu-, Viljandi-, Põlva- ja Lääne-Virumaal, kus metsaomanikel on kavas hooldusraied teha enam kui 1000 hektaril.

"Erametsades tehakse üha innukamalt nii metsauuendust kui ka metsa kasvatamiseks ülivajalikke hooldusraieid. Need on tööd, mis omanikule tähendavad praegu kulusid, kuid metsatulu annavad järgmistele põlvedele," märkis erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun.

Oodatult suur huvi oli metsaomanikel tormikahjude kõrvaldamise ja metsa taastamise toetuse vastu, seda eelkõige eelmisel aastal Lõuna-Eestit laastanud juulitormi tõttu. Kokku taotleti tormikahjude kõrvaldamiseks ja metsa taastamiseks toetust veidi üle miljoni euro, enim esitati taotlusi Valgamaalt.

Kuna eelarves ei jätku raha kõikide taotluste rahuldamiseks, rakendatakse nende taotluste osas hindamiskriteeriume. Eelised on taotlustel, mille puhul taastatava metsamaa osakaal on suurem. Piiratud eelarve tõttu jäävad täies ulatuses rahastamata metsakahjustuste ennetamise tegevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles