Lääne-Viru metsamehed olid kutsevõistlustel edukad

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandustöötajate kutsevõistluse esikolmik.
Metsandustöötajate kutsevõistluse esikolmik. Foto: Toomas Kelt

Eile Luua metsanduskoolis toimunud 49. metsandustöötajate kutsevõistluste esikoht läks RMK Põlvamaa metskonna esindusele, teise koha saavutas RMK Lääne-Virumaa esindus ning kolmandaks tuli metsandusettevõtte Artiston võistkond.

Metsandustöötajate kutsevõistlustel võeti mõõtu kümnel alal: metsakasvatajate ja noorendike hooldajate mitmevõistluses, metsamasinate (harvester ja forvarder) juhtide võistluses ja stendivõistluses. Viimane sisaldas kahte raiespordi ala, saeketi vahetust ning kombineeritud järkamist. Lisaks toimus jahimeeste mitmevõistlus, mille käigus tuli osalejatel tuli läbida orienteerumisrada ja lahendada seal mitmesuguseid jahindusalaseid ülesandeid ning lasta. Traditsiooniliselt võisteldi ka mälumängus, orienteerumises ja võistkondlikus võrkpallis.

Metsandustöötajate kutsevõistlusi korraldas Luua metsanduskool, võistlusalade korraldamisega tegeles Eesti Metsateenijate Ühing. Kokku registreerus võistlustele üle 350 inimese. Kõige rohkemaarvuliselt oli osalejaid RMK-st. Kohtunikena tegeles tulemuste hindamisega 35 inimest, võistlusi toetas 15 ettevõtet.

Metsandustöötajate kutsevõistlused on Eesti kõige kauem järjepidevalt toimunud kutsevõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles